Geld ophalen voor coöperaties in Nederland

"Vanuit het niets heeft Karine een sterke case gemaakt voor lokale fondsenwerving. Ze heeft ons enorm vooruit geholpen"

Een ontwikkelingsorganisatie doet ook op kleine schaal projecten om armoede in Nederland te bestrijden. De organisatie ondersteunt mensen die langdurig aan de zijlaan staan met het oprichten van een coöperatie waarin ze samen gaan ondernemen. Toen de start van een coöperatie waar 12 vrouwen een restaurant openden in Breda opeens een trending topic in de pers werd ben ik gevraagd om een fondsenwervend plan te maken.

Ik heb eerst een business case gemaakt voor de directie om aan te tonen dat er potentie was voor een propositie in Nederland.Toen ik daar groen licht op kreeg ben ik een lokale fondsenwervende aanpak gaan uitwerken. Ik vond een straatwervingsbureau bereid om tijd te investeren. We hebben een pilot gedraaid om lokaal deur tot deur geld op te halen rondom de 3 coöperaties in Breda en Amsterdam. Online heb ik een donatiemodule ingericht.

Resultaat: 1.000 nieuwe donateurs. Bijkomend voordeel: de coöperaties waren blij omdat we als welkomstkado voor de nieuwe donateurs een kortingsbon hadden meegeleverd die hen business opleverden. En de fondsenwervende afdeling zag nu wel de potentie en gaat dit programma op grote schaal uitrollen.